Perşembe, Temmuz 05, 2007

Tatil konulu yazımıza hoş geldiniz,

Yıllık iznimin her bölümünü kullanacağım Ağustos ayının son çeyreğine daha çok çeyrek var. O zamana kadar buralardayım, kapıyı kilitlemeden şöylece bir çekip, komşulara ziyarete gidiyorum ara sıra, bazen uyukluyorum bir köşede, onun dışında ofiste klavye çatlatıyorum. Ama evdeyim genelde. Yani perdeler çekili, etrafta kimse yok, çıt çıkmıyor diye gittim sanmayın, buralardayım. Biraz sessiz ve hayalet takılıyorum, perde kıpırdatmadan girip çıkıyorum eve, akşamları çok ışık yakmıyorum, genelde gelip pat diye uyuyorum zaten. Hem zaten yaz ne kadar uyku çeken bir mevsim, hâlbuki kışa yakışır sanırız uykuyu biz.

Şu anda plastik formatlı canım ofisimde oturmuş, komşuların fotoğraflarına bakarken gözümü kapatıp hayallere dalıyorum…

Güneş kremi kokan havluya uzanmışım, ayaklarımın altı güneşte kalmış bir tek, ondan hafif yanıp kaşınıyor, birbirine sürtüyorum onları dakikada bir, ıslak saçları ters yüz edip şezlongdan sallandırmışım, dalga sesleri geliyor, şap şup kıyıya vuruyor sular, badem şekeri gibi taşları pırıl pırıl yapıp çekiliyor. Çocuk sesleri geliyor uzaktan, katılırcasına gülen ve her dalgada çığlık atan velet sesleri. Elimi pat diye şezlongdan düşürüveriyorum, ılık kumlardan bir avuç alıyorum, sonra yavaşça parmaklarımın arasından süzülüyorlar, kum saati efekti. Deniz kokuyor, plaj kokuyor, öteden rüzgâr estikçe çam kokuyor. Kafamı kıpırdatacak halim yok, sesler, kokular ve güneş ışıkları arasında kaptırıp gidiyorum. Uyuyakalıyorum.

Tatil uykuyla uyanıklık arasında görülen bir düş gibi. Gözlerini kapatıp dalıveriyorsun uzaklarda bir yerlerdeki bir hayata. Oralarda insanlar yiyor, içiyor, gülüyor, zaman şırıl şırıl akıyor oralarda. Kıvamı böyle oralarda zamanın, su gibi... Denize girebiliyorsun oralarda, kimse denizin kenarında giyinip süslenip oturmuyor buralar gibi. Sabah istediğin saate kadar uyumak serbest, her an uyumak serbest. Belki de hep uyuyor gibi hissetmen bundan, bu hep istediğin rüyan senin, uyanıp kaldığın yerden devam edecek ne var? Sabah kalktığınızda çok güzel bir rüya görmüşseniz, tüh be rüyaymış dersiniz ya, ben de tatilden dönünce öyle diyorum. Yeniden uyumak ister gibi, geri dönmek istiyorum oralara, ama yıllık izin bitmiş oluyor. Koskoca yıl çalışmışsın ve pat diye geçen, bir göz açıp kapaması uzunluğundaki tatilin bitmiş...

Her rüya fırsatını değerlendirmek lazım belki de… Rüyayı bulduğunda -gece çalışan bir fıskiye gibi- hemen içine dalıvermek arasından geçivermek lazım… Çıkınca insan biraz ıslanmış oluyor ama kendine de geliyor bir yandan.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ama sen de o kadar guzel anlatmis yasatmissin ki gunes kremi surmeden okumamak lazim bu yaziyi..

Tatil aksamlarini unutmayalim lutfen, hafif esintili serin mehtapli bir gecede denizin sesinin cerez edildigi raki sofrasi da olsun ama

Adsız dedi ki...

Bir de kumdaki dev karıncaları unutmuşsun..Öyle deme,feci ısırırlar ve uyandırırlar adamı..

TheDreamer dedi ki...

Merhaba;

Çok güzel anlatmışsın -Her zaman ki gibi-.. Yarın ki tatilime, yolculuğuma çıkmadan nasıl da güzel geldi bilemessin.. inanılmaz bir keyifle okudum..

iyi çalışmalar..keyifli haftalar dilierim....

Sevgiler..

Margot dedi ki...

Sevgili Return2 Komşum,
Olsun olsun! O olmadan olmaz zaten :)

Merhaba Gözde,
Kumda dev karıncalar mı oluyor? Onlarla Allahtan çok karşılaşmam olmadı, ondan unutmuşum :)

Merhaba T.Dreamer,
İyi yolculuklar ve keyifli tatiller sana ! Yarın haftasonu başlıyor, biz mecburen küçük, kırıntı tatilimizle yetineceğiz şimdilik :)

gezicini dedi ki...

deniz kenarı özlemim artıyor bu günlerde. yazını okuyunca hemen deniz kenarına doğru uzandım. ben bir de sandaletleri giyip uzun yürüyüşler yapmak istiyorum, sadece deniz sesi olsun etrafta.
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Gönlünüze göre güzel bir yaz
geçirmenizi, huzur ve mutlulugun sizinle olmasını temenni ederim...
Özlem Su

temhaangelio dedi ki...

bitmeyen bir rüya diliyorum o zaman. yada hiç uyanmayan bi gece. ama öylede sıkıcı olur ya. en güzeli çok çok uzun süren bir rüya en ideali...

ece arar dedi ki...

bir de hamak lazım...:)

Margot dedi ki...

Sevgili Temhaangelio,
Teşekkür ederim güzel dileğin için :) Bu yaz rüyam uzun olur inşallah, inşallah darısı da başına olur :)

Sevgili Ece,
Hoş geldin. Evet hamak da lazım. Geçen yaz rüyamda(!) kollarımda ip izi çıkana kadar sallanmıştım. Bu yaz da aynısından olsa ya!

Margot dedi ki...

Sevgili Gezicini,
Deniz hep kendime yakın tutmak istediğim bir şey benim. Yaz olsun kış olsun, kenarında oturmak, kokusunu duymak bana bir terapi gibi geliyor. Sana da güzel sandaletlerinle keyifli yürüyüşler dilerim ve öperim :)

Sevgili Özlem Su,
Çok teşekkürler güzel dileklerin için, inşallah senin için de güzel, tiril tiril bir yaz olur!
Sevgiler!