Çarşamba, Kasım 26, 2008

imza kampanyası

Yardımlaşmak ve destek vermek için;

Desa ile ilgili olarak yurtdışında başlatılan ve Desa nın çalıştığı yabancı markaları konu ile ilgili olarak harekete geçmeye çağıran imza metni aşağıdadır. aşağıdaki linkten metni, isim ve email adresi bölümlerini doldurduktan sonra send message' tıklayarak imzalayabilirsiniz:

http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=446

İmza metninden:

Sendikalaşma çalışmaları bir lüks değil bir haktır. Ürünlerinizi yapan işçilerin örgütlenme özgürlüğü haklarını kullanabilmelerini sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Lütfen Desa'nın işten atılan işçileri tazminatlarını ödeyerek geri alması, devam eden gözdağı ve tacizleri durdurması, şikayet ve disiplin prosedürlerinin tanınmasıda dahil olmak üzere uygun işçi-işveren ilişkilerinin tamamlanması ve Deri Is'i sosyal ortağı kabul ederek görüşmelere başlamasını sağlamak için bugun harekete geçin. Bu durumda pozitif bir sonuç almak için hangi adımları attığınızı öğrenmeyi bekliyorum.

1 yorum:

Demet dedi ki...

Sendikalasmak iscinin anayasal hakki olmasina ragmen, isverenler bu konuda kime neye güvenerek bilmiyorum istedikleri sekilde borularini öttürüyorlar.
Ve gelismis ülkelerdeki alicilar, Türkiye gibi ülkelerde mallarini ürettirirken isci sagligi ve can güvenligi ile birlikte bu cesit haklari da iceren bir cok maddeyi üreticinin uygulayacagina dair taahütler en bastan almalarina ragmen, sIkI kontroller yapmadiklari icin boyle gelismelere bilerek ya da bilmeyerek canak tutmus oluyorlar. Nasil olsa iscinin yasal hakki bu. Kontrolörlerin olsun, habersiz denetim ve iscilerle görüsmeler yapsin, gerekirse her isciye gerekli durumda acil ulasabilecegi telefon numaralari versin ve haber gelir gelmez firmanin tepesine cöksün...
Bazi sorunlarin cözümleri gercekten var, ama herkes kendiliginden olsun istiyor galiba...