Cuma, Ekim 20, 2006

Margot tatilde...

His tercümesinde başarısız olduğum zamanlardayım. Kendimce yazdığım ve buraya taşımadığım sayfalarca tercüme zannımca yetersiz bulunduğundan el yazması olarak kaldılar. Okunmadılar. Henüz. Belki hiç. Her yazılanın okunacağını kim söylemiş ki zaten?

Bin türlü hisler içinden bir türlü hisse kapıldım. O hisse bulandım, battım, çıktım, yüzdüm. Yazılar çiziler kendimce parmağıma doladığım el işi yazmaların torbalarında beklemesi gibi defterlerinde beklediler. Gönüllü bir molaydı, gönülden bir molaydı. Disiplin almayacak zamanlarda, yine de dayanamadım kendimce sayfalarca yazdım. Gündem aktı gitti. Benim sular bir yana, gündem bir yana. Bende akan sular durmuş, gündem kapalı bu ara.

Ağustos ayında ve daha önceleri yazı masasına bitişik yaşadım. Yazlıkların toplandığı, havaların erken karardığı, sandalyelerin önce masa üzerine ters çevrilip sonra hepsinin büsbütün içeri alındığı mevsim gelince, benim gidesim tuttu. Yarın ben de yolcuyum. İçimde havalanan alabora kelimeler gittiğim yerde durulur, dibe çöker diye bekleyeceğim. Havalar büsbütün soğumadan kışın tarhanasını yapıp gelmeye, gidiyorum.

Kasım ayında görüşmek üzere.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sağlıcakla git, sağlıcakla gel margosan.

postfiyaka dedi ki...

Sanki geleli 1 aydan daha kısa süre olmamış gibi önümüzdeki seneki tatiline kaç ay kaldığını hesaplayaduran bu insanoğlu da hafiften bir kıskançlıkla beraber hayırlı yolculuklar harika tatiller diler sana margocuk

misir dedi ki...

margotttt,
ben de isterim tarhana...hımmmm...
sıcak sıcak....

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

İyi tatiller Margot ayrıca iyi bayramlarda:)