Cuma, Haziran 24, 2005

Tilki terbiyesi üzerine

Şu an yine yağmur başladı dışarda,hava karardı ansızın. Sabah da yağmıştı zaten. İstanbul bize nanik yapıyor.

Tatile gidecekler hazırlandı, bir haftalığına şöyle bir kaçıp gelecekler.. Ben şu aralar tatil planlamanın getireceği ekstra yüklemeyi bile kaldıracak durumda değilim. Bavul hazırlayanlara, bavula bir sürü şey tıkıştırıp ,bavulu kapatamayanlara, biletlerini koydukları yeri bulamayıp arayanlara burdan selam ederim. Kaptanlarla aranızı iyi tutun , hayırlı uçuşlar !

Bir seyahat acentesinin sitesini açmam feleğimi şaşırmama yetti benim. İnsan tatile çıkmaya da mı üşenir ? E pes yani demeyin , pes ettim ben zaten. Bakalım yazın sonuna doğru (yani Istanbul'da yağmurlar dindiğinde) şöyle tek tabanca belki ben de bir yerlere giderim. Ama en zahmetsizinden olsun istiyorum. Küçük çanta , bir kitap. Burdan uzakta kendime yakın olayım istiyorum. Kafamdaki tilkileri bir tarafa toplayıp onlara şöyle demeliyim: Tilkiler, benim haylazlarım, benim kendini bilmez yaramaz tilkilerim!! Şimdiye kadar kafamda ordan oraya koşarken birbirine değdirmediğiniz kuyruklarınızı, bu emirle beraber toplayıp hepiniz bir kenara ilişiyorsunuz. Bir sonraki emre kadar koşmak, gürültü yapmak yasaklanmıştır. Biraz terbiye edebildiğimi umduğum bu tilkiler eğer bana acırlarsa ben de biraz dinlenir, vermem gereken şu kararları da artık bu yaz verebilirm. Hayatı ertelemekten mi sıkıldınız ? Tilkilerinizi terbiye edin ya da kuyruklarını bağlayın !

3 yorum:

Donna Quijote dedi ki...

benim tilkiler terbiye olmadiklari gibi, bir de kuyruklarina teneke baglayip geziyorlar.

uykusuzadam dedi ki...

seyahat acentasinin sitesine, kataloguna bakma zaten :)
insani sersem ediyor o herşey dahil tatil köyleri.
ben olsam olimpos'a giderdim, ya da bir araba kiralar, ege bölgesinden başlar, yok yok çanakkale-assos'tan başlar, egeye iner, güneyden biraz daha devam ederdim..
kafamda tilkiler olmaz, ben başkalarının tilkisi olurdum ;)

Margot dedi ki...

Donna'cım , bu tilkiler asi ve aktif hayvanlar ,böyle olunca onları yakalamak da zor iş ,terbiye etmek ayrı bir iş !!

Benimkiler aynı zamanda kovalandıkça azıtıyorlar, biraz arkama yaslanıp durayım bari.

Uykusuz Adam haklısın şu tatil paketleri beni deli ediyor, bizi de paketlemeye çalışıyorlar zaten, ordan al oraya bırak, yok zaten istesem de olacak iş değil..