Salı, Haziran 28, 2005

Çıkar Tasmanı !

Dün akşam sinemaya gidelim dedik. Kalktık Jet Li'nin Kır Zincirlerini filmine gittik. Aslında filmin adı (Danny The Dog) Çıkar Tasmanı olarak da çevrilebilirmiş bence.
Filmde Jet Li'yi küçükken bulduğunu söyleyen Bob Hoskins onu bir köpek gibi eğitmiş. Boynuna bir tasma takmış. Yasadışı dövüşlerde ,haraç toplarken ya da birinin üzerine salınmasına gerek duyulduğunda çıkarıyor tasmasını saldır oğlum Jet diyor. Jet nerden öğrendiği belirsiz tekniklerle insanların kemiklerinden değişik sesler çıkarmaya başlıyor.
Taa ki Morgan Freeman'ın oynadığı kör piyano akortçusu ile tanışana dek. Morgan Jet'e insan olduğunu hatırlatmaya ve ona hayatla ilgili dersler vermeye çalışıyor. Zira Jet hayat hakkında pek bir şey bilmiyor. Film boyunca kötü Bob Jet'in tasmasını takmaya , İyi Morgan çıkarmaya çalışıyor. İyiler ve kötüler arasında kalmanın yanı sıra iki dev oyunculuk sihirbazının arasında da kalan Jet bence biraz sersemliyor.
Film biraz eskiden de çevrilen şu medeniyetten uzak zavallı insanları terbiye edelim filmlerini hatırlatıyor bana. Mesela Tarzan , mesela Jodie Foster'ın oynadığı Nell gibi. Her ne kadar filmden sonra aklınızda kalacak bir diyalog olmasa da senaryoya Luc Besson'un eli değimiş, Morgan Freeman her zamankine yakın bir kimlikle yine aklı selim, yaşlı, bilge adam ama benim kendi adıma filmde en tuttuğum insan kötüler kötüsü Bob Hoskins.
Çok fazla bahsedilecek bir film olmasa da seyretmesi keyifli , eli yüzü düzgün bir film olmuş,çıkar tasmanı..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kuduz danny.. :)

temhaangelio dedi ki...

Bob Hoskins sevilesi insan :)

uykusuzadam dedi ki...

Burada sinema nerede var bilmiyorum, ama gideyim bari ben bu filme.
Jet Li'nin dövüş stiline hastayım, Cıbıldak Silah'ın sonuncusunda süperdi zira.
Pis bir dövücüdür Jet Li, kızdırmaya gelmez.

Margot dedi ki...

Temha,
Kesinlikle katılıyorum , Bob Hoskins' i bu filmde mutlaka seyretmelisin :-)

Uykusuz,
Oralarda sinema bulursan git ve benim de kulaklarımı çınlat :-)