Perşembe, Haziran 30, 2005

Bana kaderimin bir oyunu mu bu?


Hani bazen dertlenip, dertlerden katıldığınız günler olur. Benim maalesef bugünüm o günlerden biri oldu. Hiç istemedim böyle olmasını, elimden geleni yaptım bugünü kurtarmak için,bana mısın demedi. Dertli bir günümdeyim, kabullenip oturdum. Başa geleni çekiyorum şu an. Çekilesi dert değil ama yapacak bir şey de yok!
Küçük Kurbağa geçenlerde mesaj gönderdi, sms yoluyla işkence.. Ben tam ofisten çıkmıştım, hava delirtici derecede sıcaktı ve parmak arası terliklerim canımı yakıyordu... Zira tabiiatlarına aykırı şehir ortamlarında giyilmekten canları sıkılmıştı ve hınçlarını ayaklarımdan almaya karar vermişlerdi! Denizden çıktığını söyleyen Küçük Kurbağa'nın belli ki keyfi yerindeydi. Olgunlukla karşıladığım bu mesaj aslında bir başlangıçtı ama ben farkında değildim..
Bu sabah Chukie Florida'dan mail atmış. Benim tek empati hassasiyetine sahip yakinim olan Chukie, şu an için Florida'dan bahsetmemiş, deniz,güneş veya kafamı bozacak herhangi bir laf etmemiş. Ama orada iki ay kalacak, sonuçta bir şekilde laf döner dolaşır bunlara gelir değil mi? Neyse bunun da durumumun ayrı bir kenar süsü olarak kayda geçmesini rica ediyorum.
Son olarak Petrekcan biraz önce sms gönderdi. Rodos'tan sevgiler, şu an bilmem ne plajında güneşleniyorum. Ya canlarım benim , güzel arkadaşlarım.. Kasten mi yapıyorsunuz ?
Ben sabahtan beri bu ofiste seksen tane problemle uğraşıyorum, zaten ruh dengesi olarak ince bir ipin üzerinde sekmekteyim. Zaman zaman devam etmek için derin nefesler almam gerekiyor. Bazen tuvalete kaçıp ağlıyorum , döndüğümde burnumu o kadar çok çekiyorum ki beni grip oldum sanıyorlar. Buna rağmen kuyruğu dik tutup etrafa çaktırmamak için deli gayreti gösterirken , sizlere iyi tatiller benim için de eğlen demek için ayrı bir gayret gösteriyorum. Kötü niyetle yapmıyorsunuz biliyorum, bu sadece kaderimin bana bir oyunu. (bknz bana kaderimin bir oyunu mu bu? adlı eser)
Neyse işte bazen böyle günler oluyor, hani herşey üzerinize gelip böö yapar, hani birileri gelip sürekli saçınızı çeker, hani birileri yeni aldığınız ayakkabınıza basar, sonra biri gelip diğer tekine basar..! Siz de kendi kendiciğnize yok bişey yok bişey deyip devam edersiniz. Ben bugün bütün arabesk hallerim başıma toplanmış oturuyorum , inatla direniyorum. Yok bişey , yok bişey...!

2 yorum:

uykusuzadam dedi ki...

yarın böyle olmayacak :)
hayat, dalgaların altından kurtulup üzerine çıktığımız anların keyfini çıkartmamız gereken fırtınalı bir okyanus.
ben bu cümleyi oscar wilde gibi daha güzel kurardım aslında ama olmadı şimdi :)
"this,too,shall pass" diyorum bilgece :)

Margot dedi ki...

teşekkür ediyorum uykusuz , olanla ölene çare yok diyorum ben de o kadar da bilgece olmamayı göze alarak :-)