Perşembe, Haziran 09, 2005

Ananem ve Aurası

Anneannemin bir resmini çekip bu siteye koymalıyım ki alem anane görsün! İlkokuldan beri anneannem süper faaldi ! Bütün çocukların ananesiydi. Hala da çok sosyaldir !!Dün küçük bir operasyon için doktora gittik. Doktorumuzu görür görmez gözü tuttu ve sarılıp öptü, doktoru operasyon bittikten sonra bir daha ve son kez muayenehaneden çıkarken bir kez daha sarılıp öptü. Hemşire hanıma kaç kez sarıldı öptü onu sayamadım ama eminim doktoru üç kez öptü !! Ben kaç operasyon geçirmekle beraber doktorla hala el sıkışıyorum (??)

Ananemin en komik hikayelerinden biri katarakt hikayesidir. Operasyon olan ananemiz bir parktan geçerken yorulur ve soluklanmak için bir banka oturur. Yeni göz ameliyatının sonuçlarına kafayı taktığından bir gözünü kırpıp diğerini açarak ameliyatlı gözünün iyileşme oranını kontrol eder. Bu sırada karşıdaki bankta oturan beyefendi bu göz kırpmalardan etkilenmiş olacak ki yana kayarak ananemi reveransla yanına davet eder (!)

Her sokağa çıkışta yeni bir arkadaş edinmiş olarak döner ananem. Eskiden bunu abartma durumları da olmuştu. Mesela bir kadınceğizin bebeğini o kadar sevmişti ki pazarda ,kadın ve bebeği bize çaya gelmişti aynı gün ! Evet ananemde şeytan tüyü vardır. Kendine has bir aurası, bir çekim alanı vardır onun ve evet kesinlikle insanlar ona bayılır !!

Geçenlerde televizyonda yine Yüzüklerin Efendisi vardı. Şu meşhur savaş sahnesini dalmış seyrediyorduk ananemle . Yaaa.. dedi ananem ;Istanbul'u da böyle aldık !!

Bir ömürdür kendisi. Doktora 67 yaşındayım desede 79 yaşında. Ve yaşını inanın hiç göstermiyor !

Hiç yorum yok: