Perşembe, Ağustos 18, 2005

Uykum var

İçimde kıvrılıp uyumak isteyen bir kedi taşıdığım o günlerden birindeyiz. Nereye gitsem uyuklayan kediyi de beraberimde sürüklüyorum. Telefon falan çalıyor arada ,içimde huysuz huysuz kıpırdanıp,sırtını dönüyor kedi, çok sinirleniyor böyle telefon sesiymiş,insan sesiymiş.. İstemiyor öyle şeyler. Varsa yoksa uyusun,derin derin ,göbeğini şişire şişire uyusun. Bıyıkları yavaşça kıpırdansın nefesinden, rüyasında bile uyusun. O kadar uyusun yani. O derece.

Öğle yemeğinde kadınbudu köftepatates vardı bir de makarna. Anaokulu yemekleri yediriyorlar bize. Arada çocuk yemeği yemek de güzel oluyor. O da güzel. Yani her zaman kremalı mantar soslu makarna olmaz. Arada böyle düz makarna da yenebilir. Safçana.

Çok komik bir şekilde umarsızların en umarsızı oldum bugün. Çekildim bir köşeye, içimdeki kediyi uyutuyorum, uyuştum ben bugün, kıpırdayan her şeye karşıyım, hareket karşıtıyım bugün. Örtün hadi sayfayı.

4 yorum:

mono dedi ki...

ben de istiyorum bazen öyle anaokulu menüleri, bizde mesela kadınbudu köftenin yanında püre olurdu, sonra rostoyla püre olurdu. ne zamandır püre yememişim ben canım çekti :)

Koyubeyaz dedi ki...

Ciddi anlamda benimde canim pure cekiyor. Hani soyle bol tereyagli sutlu. Off ne guzel ourdu simdi cocuklugumdaki gibi onu doya doya yemek, agzimdakinin bitmesini beklerken tabaktakinin uzerine catalla sekiller cizmek...

Margot dedi ki...

Haklısın Pınar,
Patates püresi bizim okuldaki fiks menümüzdü. Yıllar geçti aradan ofis hayatında bi baktım aynı rosto aynı püre! Aman Alllahım, meğerse bizim şirket ile bizim okul aynı yemek firmasıyla çalışırmış. E yani bunca sene sen rostoyu püreyi hiç değiştirme, hayatta sanki hiç ilerleyememiş gibi bir hisse kapılıyorum bazen! Aynı tas aynı püre!

Koyubeyaz,
Hoşgeldin! Pınar hanımcım bu muhabbeti açtığına göre püreyi de yapmak ona düşer! Hadi bakalım :-)

Adsız dedi ki...

Selam,
Okulda püre hiç yemedim. Makarna çocukken dokunmadığım bişiydi... Zaten yeşil ve kuru fasulye çorba köfte...Başka? Hiç bir şey...

Şimdi iş yerinde püreli ıvana zıvanalar çıkıyor. Yemiyorum. Ama içim gidiyor.

Hande K.