Cuma, Ağustos 19, 2005

Breakfast at Margot's


Ben tatildeyken kahvaltı konusu açılmış, ben de sanki o sırada kulaklarım çınlıyormuş gibi olabilecek en güzel ve doğal kahvaltı sofralarından birinin tadını çıkarıyordum.
İstanbul'a döneceğimiz günün sabahı bu yaz için son kez Tilmaç Çiftliği'ne uğradık ve yukarda resmini görmüş olduğunuz kahvaltının tadını çıkarttık. Çiftlikte yapılan peynir, tavuklardan yumurta,bahçelerden salatalık,domates, çiflikte yapılan turunç ve vişne reçelleri ve sıcak tandır ekmeği..İsteyene sıcak süt.
İstanbul'un koşuşturmacasına geri dönmeden önce sakin bir nehir kenarındaki son mola..

9 yorum:

Deniz dedi ki...

Hain Margot. Pis Margot. Gozumu daha acamamisken simdi gidip yumurta yapmam gerek bunu gorunce. Uf. Bu ne be? Ne guzel sunta ve lor peyniri yiyip zayif kalacaktim.

Margot dedi ki...

Günaydın Deniz :-)
Sabah sabah gözümüz şenlik etsin işte, önümüz haftasonu arkadaşları toplayıp şöyle uzun bir kahvaltı yapmak güzel olmaz mı? Bugünlük sen de kır yumurtanı, beylik beyliktir!
Herkese benden demli çay!

Adsız dedi ki...

Margoooot,
sen şu anneannenden bahsetsen bize artık. Arayı uzattık. Ben bayıldım senin pamuk helvaya. Yok mu yeni maceraları?

Bu arada şöyle kalabalık bir aile halinde kahvaltı yaptığımız tatil sabahlarını özledim doğrusu...

Hande K.

Tijen dedi ki...

of ki ne of!
bence tek ihtiyacimiz olan sey (mutlu olmak için) böyle güzel kahvaltilar..
bu çiftligin adresini vermis miydin margot'cugum? her isteyenin kapiyi çalip gidebilecegi bir yer mi? antalya civarlarindaydi degil mi, malum 15 eylülde dönüyoruz yuvaya.. sen tekrar gidecek misin o dönemlerde??
tijen

hera dedi ki...

kompozisyon super olmus. tipik turk kahvaltisi diye kullanilabilecek bir fotograf

Margot dedi ki...

Handecim,
Bu aralar bizim pamuk helva'yı biraz ihmal ettim açıkçası. Artık müsait bir zamanda ziyaret edeceğim, sizin de mutlaka haberiniz olur :-)

Tijencim,
Daha önceki yazılarda adres vermiştim ama sen istersin de yine tarif etmez miyim? Serik'i bilirsin,Serik'e bağlı Boğazkent beldesine gelmeden hemen sol kolda kalır. Herkese açık bu çiftlik, gidince Olgan Bey'e selam söyle e mi ? Ben ancak seneye gelebileceğim zira ziyarete :-(
Heracım,
Ben de bu tepsi masaya geldiğinde aynı senin gibi düşünmüştüm, kompozisyon süperdi fotoğrafını çekmemek olur muydu? Olmazdı:-)

Koyubeyaz dedi ki...

Yani olamaz benim gibi birine bu resim gos-te-ril-mezzzz.... Hamile biri olarak kiniyorum kiniyorum kiniyorum. Laf aramizda Margot harika bir foto eline saglik :)

Margot dedi ki...

Koyubeyazcım,
Ne zaman yemekle ilgili bir şeyler yazacak olsam, cidden senin canın çekecek diye düşünüyorum artık! Ama böyle bir resim var elimde ,yazmasam da olmazdı :-)

Koyubeyaz dedi ki...

Canim benim nasil olsa yiyemiyorum bosver gormek daha zevkli :))