Perşembe, Haziran 02, 2005

Pembe Panter mi Panter Emel mi ?

Dün akşam kadim dostum Petrek misafirimdi . Kendisi ile uzun zamandan beri bir Pembe Panter gecesi tertip etmeyi düşünür dururduk . Nihayet daha fazla beklemek olmaz dedik ...

Pembe Panter filmlerinden The Pink Panther Strikes Again ( Pembe Panter Yine Çarpıyor ! Neye uğradığınızı şaşıracaksınız ) isimli neşriyatı seçtik ki biz bunu daha önce Chukie ile Komedi Filmleri esnasında izlemiş ve yine gülmekten bir haller olmuştuk..

Peter Sellers ki bence en sevilesi komik insanlardan biridir , bu filmleri iyi ki yapmıştır . İyi ki bunların dvd'leri vardır . Böylece ne zaman gülmek , kahkaha atmak ve en önemlisi iyi hissetmek istesek Müfettiş'i seyredebiliyoruz . Onun o müthiş (!) Fransız aksanı ile gülmekten kırılıyor , her döööörr ( door ), föööhhhn (phone) diyişinde kendimizden geçiyoruz . Anlaşılan bizim gibi diğer fanatikler de var ki Müfettiş Clouseau gibi nasıl konuşulur meselesine kafa yormuş bununla ilgili internet sitesi bile yapmışlar ! Hatta bir fanatik abla Pembe Panter ile ilgili bir müze kurmuş . Pembe Panter Müzesi 'nde 6000 adet Pembe Panter zamazingosu bulunmakta olup , olur ha ben de kafayı bozdum Panter'le diyor ve müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız , önceden Julie ablaya mail atmanız şart !Zira sözkonusu müze Julie'nin evinde olduğundan , kendisi müsait mi değil mi bilmek ,ona göre gitmek gerek ! Yani aç kapıyı Julie ben müzeye geldim yok , terbiyeli olmak lazım !!

Neyse bu kadar çılgını olur da Holywood boş durur mu ? Tabiikim de duramaz ! Hemen bir yeni film çekiçekiverir ..!Yeni Pembe Panter Filmi'nde Steve Martin'i Müfettiş Clouseau, Jean Reno'yu da onun yaveri yapmışlar . Eski filmlerin tadı olur mu bilinmez ama Holywood bütün pişmiş aşları sulandırdığı gibi bunu da çorba yapmamıştır inşallah . Bu yeni filme güzel kadın kontenjanından Beyonce 'yi de katmışlar. Bu bile burnuma çorba kokuları getiriyor ama hadi neyse . . Amerika'da 5 Ağustos'ta gösterime girecek olan film bize ne zaman gelir bilinmez,, çok da farketmez açıkçası . Sonuçta biz yine muhafazakar (!) Pembe Panterciler olarak Peter Sellers Amcamızın klasikleriyle gayet mutluyuz ..

Hiç yorum yok: