Pazar, Ekim 09, 2005

Doğum günü ve duygu akışımız

Güzel bir cumartesi günü. Güneşli olması insanda saf bir mutluluk yaratıyor. Gün ilerledikçe çaktırmadan bugünden umutları, manaları,amaçları ayıklıyorum. Geriye sade, güneşli, güzel bir gün kalıyor. Bugün benim doğum günüm.

Bugün lafa başlıyorum, sonunu hiç düşünmüyorum. Bugün öylesine yola çıkıyorum. Küçük çantada birikenler bana kaç sene yeter bilmiyorum. Kalanını yoldan tedarik etmeyi umuyorum Gittikçe gidesim gelir belki.. Artık hiçbir söz vermiyorum. Verdiklerim artık hükümsüz olduğu için içim ferahladı, küçük çantamı alıp gidiyorum. Uzun yollar yürüyesim var , yanıma fazla yük almıyorum.

Erkeklerin en kendine has özelliklerinden olan umursamazlığı,onlar başka tarafa bakarken ceplerinden araklıyorum. Çantama atar atmaz ben de artık umursamıyorum. Amaçlarımın hepsini bir köşe başında bırakıp ters yöne doğru koşmaya başlıyorum bugün. Nefes nefese kalınca birden duruyorum. Köşe başında bir kahve var. Oturup bir çay söylüyorum. Bir dakika sonra buraya koşarak geldiğimi herkes unutuyor, sanki yıllardır burada sakince gazetemi okuyorum..

Pek fazla korkmuyorum artık. Pimpiriklerimi rendeledim şekerli bir umursamazlık içinde artık tatları alınmıyor. Çok fazla dalga geçiyorum artık, çok ciddi konuşurken çok ciddi dalga geçiyorum. Ciddi ciddi bırakıyorum artık endişelenmeyi, sizleri de ciddiyete davet edip ortalıktan toz oluyorum.

Bugün benim doğum günüm. Cidden. Şakadan doğum günü olur mu hiç? Çok ciddi bir şey, ben de 28 sene önce gelmişim bak, geldim geleli kendimi yok sayamıyorum. Ciddi ciddi konuşuyorum, yazıyorum, çiziyorum.Bak bugün oldu, Allah seni inandırsın, hala kendimi ciddiye alıyorum! Ama artık kendimi de serseriliğe davet ediyorum, sıkıldım kendimi bu kadar ciddiye almaktan.. Hayır kendimi ciddiye alınca, a a? Bir de bakıyorum bir sürü insanı, olayı,işi,gücü,ilişkiyi kendimle birlikte ciddiye almamış mıyım? O yüzden bu doğum günümde tehlikeli bir şekilde ciddiyetsizim. Kendime karşı. Gerçekten! Ciddi misin? O zaman almıyorum. Şakacıktan küsmüş gibi yapabilirsin tabii ki. Ben bakmıyorum.

Ne diyordum? Ha evet yola çıkıyorum, sonbahara denk gelmişti geldiğim gün, tesadüf bu ya yine o gün, tekrar yola koyuluyorum. Bizim takım beni anlıyor. Onları buradan kucaklıyorum. Her mevsimde, hava ve yol şartında yanımda olan 24 saat yardımlarım, şartsız şurtsuz desteklerim, açık kredilerim. Sizi tarif edilemez bir şekilde seviyorum.( Tarif edebildiğin zaman zavallıca olur der İngiliz laf cambazı) Bundan önce kim isem, bundan sonra ekstralarımla yine oyum. Yaş aldıkça daha az bulunur bir arıza oluyorum...

Bugün güneşli, neşeli bir gün. Beni buralara kadar getirip haince arkamdan iten huzursuzluğuma da teşekkürlerimi sunuyorum. Kış geliyor bir yandan, potinleri boyayıp her gün çamura bulama mevsimi. Çamurların tam ortasından geçip,herkesin tersine, ben burnumun dikine gidiyorum. Eskiler, yeniler, sevenler, sevmeyenler, dedikoducu bünyeler... Artık her doğum gününde bir küfe daha yakıyorum. Umarım dünya barışı ve insanlık için de bir şey ifade etmez, ben zaten yakılan ateşlerle bir güzel ısınıyorum...

16 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Yolun acik olsun, sevdiklerinle
guzellikler seninle olsun...

Zeynep

uykusuzadam dedi ki...

doğum günün kutlu olsun :)

hera dedi ki...

mutlu yıllar sevgili margot

Koyubeyaz dedi ki...

Nice nice senelere Margocum. Opuldun cok cok...

Margot dedi ki...

Sevgili,
Zeynep,Uykusuz,Hera,Koyubeyaz,
Çok teşekkür ederim hepinize! Hepimizin yolu açık, yüreği ferah olsun!

mono dedi ki...

mutlu yıllar margot, sen bu hafta boyunca kutlamaya devam et bence, ben bu sene öyle yaptım bi senenin acısı bi günde çıkmdığından 1 hafta iyi geliyo.

Adsız dedi ki...

nice mutlu ve saglikli senelere.

nirem dedi ki...

şu umursamazlık aşırma işini bana da öğretir misin? :) mutlu seneler ..

Gün dedi ki...

Hayal ettiğin herşeye kavuşursun umarım yeni yaşında...

YesilErik dedi ki...

Iyiki dogdun! :)

Donna Quijote dedi ki...

yaramaz bir cocugum...
diyor fonda adini bilmedigim sarkici su anda.
yakisti bence sana. senin olsun bu sarki ve nice gönlünce yil!

Margot dedi ki...

Sevgili,
Pınar,Onur,Nirem,Gün,Yeşilerik ve Donna .. Hepinize güzel dilekleriniz için ÇOK teşekkürler!

Tijen dedi ki...

yani bu kadar mi kizabilirim sana margot?
insan önceden söylemez mi? atardik koliye üç bes marul, bes on demet maydanoz.. sonra ye dur sanki sartmis gibi onca yesilligi mideye indirmek.
burcu'ya falci miyim ben dedim ama iç bi kahve falina bakayim, içimden geldi!
(anlarmisim gibi..)
güzellikler seninle olsun canim, her daim.
tijen

Margot dedi ki...

Sevgili Tijen,
Ne olur kızmayınız bana kuzum!
En kısa zamanda bir acı kahvenizi içmeye gelicciiim!
Bütün güzellikleri paylaşmak dileği ile..
Margocan :D

Margot dedi ki...

Sevgili Ligelia,
Ciddiyetsizliği evlat edindim, sürekli birlikteyiz. Çok serseri bir şey bir dakka rahat durmuyor. Bu arkadaştan çoğaltıp hepinize birer tane yolluyorum. İyi bakın ciddiyetsizlik küdamlarınıza!

MS dedi ki...

Serseri mayınlığa soyundum ya.
Doğum günün kutlu olsun. Aradan zaman geçtikten sonra doğum günü nasıl kutlanır pratiğine giriş.